Meer getuigenissen

Philippe Detry , Draws Strategy Manager

Philippe Detry

Eigenlijk is de Nationale Loterij altijd al een stukje van mijzelf geweest : inderdaad, in het jaar 1934 was mijn grootoom de stichter-voorzitter van de toenmalige Koloniale Loterij. Ik ben sinds 1983 actief bij de Nationale Loterij – het was mijn eerste en het is tot nu toe mijn enige job.

Ik ben verantwoordelijk voor de trekkingen, en voor het nieuwe concept daarvan, d.w.z. de « openbare » trekkingen, in de eveneens nieuwe vestiging van de Nationale Loterij op het De Brouckèreplein in hartje Brussel. Dit nieuwe concept legt de nadruk op « de spelers van de Nationale Loterij », « de transparantie van de trekkingen » en « de goede doelen van de Nationale Loterij ». Op die manier hopen wij dat het grote publiek zich ervan bewust wordt dat de Nationale Loterij in feite een uniek model is.  

Ik ben bij de Nationale Loterij begonnen als verantwoordelijke voor de Sponsoring, daarna werd ik hoofd van de Subsidies, en nu ben ik dus verantwoordelijk voor de Dienst Trekkingen. Ik heb de Nationale Loterij altijd beschouwd als een bedrijf met een enorm potentieel, met een massa uitdagingen, en met een gewoonweg unieke maatschappelijke rol. Dat alles is ronduit begeesterend !

Mijn favoriete spel van de Nationale Loterij is het krasbiljet « Win For Life » : ik heb een boontje voor dit zeer verantwoorde product, dat het leven van een winnaar verandert zonder het door elkaar te schudden, en hem meteen een levenslang (extra) inkomen waarborgt.

 

Terug naar Boven